Koleda pro dobrou věc

Tříkrálová sbírka roku 2019 je za námi.

Prvních 14 dní v lednu jste se mohli potkávat s malými koledníky, kteří i přes nepřízeň počasí, v zimě a sněhu, obcházeli města a vesnice, aby přispěli dobré věci. Moc jim za jejich ochotu děkujeme a děkujeme také Vám všem, kteří jste si vyposlechli jejich koledu a přispěli na pomoc lidem v nouzi.

Koledování je u konce, přesto se nám občas ozývají lidé s tím, že tři krále v ulicích nepotkali. Proto prosíme, sdílejte pro ty, kdo by měli zájem, že přispět lze i jinak než do pokladničky: na sbírkový účet číslo 66008822/0800 u České spořitelny nebo formou dárcovské SMS na číslo 87 777, a to jednorázově SMSkou ve tvaru DMS KOLEDA 30, 60 nebo 90, případně celoročně – každý měsíc lze tři krále obdarovat.

Každá koruna pomáhá!

Výtěžek sbírky putuje na předem schválené záměry a každoročně se rozděluje podle stejného, přesně daného klíče. 65 % prostředků se vrátí do Charity Třinec, která v místě koledování zaštiťuje, 15 % použije arci/diecézní charita Ostravsko- Opavská, z 10 % je tvořen krizový fond na pomoc do zahraničí a pro případ domácích i světových humanitárních katastrof, 5 % putuje na celostátní projekty a 5 % tvoří zákonné režie sbírky.