Nový přírůstek do naší Charity Třinec

Charita Třinec má cíl - kvalitní zaměstnance a spokojené klienty! Proto rozšiřuje flotilu elektrokol a snaží se být mobilnější.

Již přes 10 let zajišťujeme sociální službu „osobní asistence“ stále ji rozšiřuje a zkvalitňuje. Za tu dobu jsme zlepšili mobilitu svým osobním asistentkám, které dnes mohou navštěvovat seniory v jejich domácnostech a přitom mohou použít jedno ze šesti osobních charitních automobilů nebo využít elektrokolo, kterých má Charita Třinec již jedenáct. Poslední tři nová kola byla získána z Nadace ČEZ v letošním roce, hlavně díky podpoře spoluobčanů, kteří se zapojili do projektu EPP – Pomáhej pohybem a svým pohybem věnovali potřebné body pro realizaci charitního projektu. Automobily i elektrokola jsou pořizovány z dotací a darů, které Charita Třinec získává od nadací nebo od sponzorů.

Z Cyklosalonu - Tandem Rucki & CO spol.s.r.o. z Oldřichovic z Třince převzali zaměstnanci Charity Třinec tři nová elektrokola. Využijí je k poskytování služeb seniorům a zdravotně postiženým. Na nákup nových elektrokol přispěla Nadace ČEZ částkou 66 tisíc korun.

„Naše osobní asistentky elektrokola velmi vítají. Děvčata, která nemají řidičský průkaz a jsou odkázána na městskou dopravu či vlastní kolo, po první jízdě na elektrokole objeví nové možnosti a z kola už nechtějí sesednout, jsou rychlejší, nemusejí vydávat tolik energie, kterou potřebují pro práci u klienta, k němuž zrovna míří", pochvaluje si Monika Byrtusová, ředitelka Charity Třinec.

Tato terénní sociální služba u klienta v domácím prostředí vyžaduje velkou míru zručnosti, samostatnosti, empatie, v dnešní době také potřebu zajistit ochranu sebe i klienta. „Jsem na své zaměstnance velmi pyšná za práci, kterou odvádějí, a kterou vykonávali nepřetržitě po celou dobu krizového stavu naší země“, dodává paní ředitelka.